Tabuord - Vad betyder fitta för dig?
Idag har vi diskuterat tabubelagda ord vid middagsbordet. Ja, jag försökte diskutera, Olle var på samma spår medans mamma lekte lärare.

Grundgrejjen var att någon på mammas jobb hade sagt:

"jag känner mig som en jävla fitta" och det hade dom på jobbet reagerat sjukt mycket över.

Jag måste ju säga att detta inte hade rört mig det minsta. Jag skulle väl iof tippa på att det har med våran generation att göra, att vi har "överanvändt" dessa ord, så mycket att dom inte biter det minsta längre.

när jag var liten, dagistiden, så blev jag så jävla rädd om jag sa "kärring" eller "Skitstövel", la handen över munnen och sa förlåt till morsan.. Hade jag brytt mig idag? Haha nej inte det minsta..

Är det så här ni känner också? För jag kan verkligen inte komma på ett enda ord som skulle kunna såra mig.. Hora? Fitta? Slampa? Idiot? Fine låt dom tycka det, behöver jag ta åt mig? Nej!

Ord är tabubelagda för att vi säger åt oss själva att reagera på ett sånt ord..

Morsan frågade dessutom hur man vinner en "fight" nu för tiden, utan att svära och kalla varandra saker.. Och vad ska man svara på det? Hur förklarar man för morsan hur man knäcker något? Jag vet ju precis hur jag ska göra, kan vara på sånt jävligt humör ibland så det är sjukt.. Men jag förolämpar inte genom att kalla någon saker, det handlar ju mer om att reta personen tills han eller hon inte har något att säga tillbaka längre.

Vinst till mig..


Håller ni med? SYNPUNKTER TACK

Kommentarer
Postat av: Elinor

Det bästa sättet att knäcka någon på är att prata i helt lugn ton, och inte överhuvudtaget brusa upp. Kanske till och med flina lite, för då blir till slut personen du tjafsar med så frusterad att han/hon börjar skrika, vilket leder till att du vinner.. Vi snackade om det på vår filosofilektion en gång. Och det är så klockrent att göra så! Haha.

2008-03-14 @ 21:24:15
URL: http://valfridsson.blogg.se
Postat av: Tobias

svar: jasså blir det tullfritt för över 500 kr .. jag trodde bara frakten blir fri över 75 dollar =P men tullen trodde jag man fick betala, säg hur de gick sen :D

2008-03-14 @ 21:33:15
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback