Sista dagarna i Thai...
plus lite lite från dagarna hemma..


Efter att Josef, Pussy-Patrik och jag tagit oss till Patong, varit på Avatar, haft en släng av matförgiftning och efter att grabbarna åkt hem till kalla sverige så tog jag och Sarah oss iväg mot NaiHan. En underbar strand som ligger 20-30 minuter från Patong. Superfint, otroligt sköna människor från Åkersberga var med också! På kvällen stack vi till Nanai BBQ, stället jag pratat om sååå många gånger men inte haft kameran med mig? Guess what!

This time I did!

Jo, det fungerar altså såhär. Man har en grill, runt omkring finns kokande vatten. Sen hämtar man två olika tallrikar, en med kött, kyckling, räkor, fisk (rått), en med typ ris om man vill ha det, eller pommes kanske ? (ja). Och så tar man en korg med grönsaker. Köttet steker man på grillen, grönsakerna knäcker man ner i vattnet runt så man får en buljong typ. Sen lägger man räkorna i vattnet runt, knäcker ägg i vattnet och kokar dom, ah, testar lite! Super super nice verkligen, skitgott dessutom. Och så får man äta huuuuur mycket man vill! Det var jätteuppskattat av våra goa Åkersberga're som inte hade testat det förut!

Sen skulle Gustav in på Apoteket för att kolla till sitt sår, vilket såg sjukt roligt ut när han satt där med nerdragna byxor.

Dagen efter stack vi på ÄVENTYR!

Vi tog bilen upp till Big Buddah, tittade på munkar, guldtackor och en jättestor buddah (surprise!). Man var tvungen att ha heltäckande kläder på sig, så vi fick låna saronger och grejjer.

Och sen stack vi ikapp Åkersbergagänget igen på Naihan och solade och badade heela dagen. Det var deras sista dag så på kvällen var planen att vi skulle käkat ihop. Men det blev så stressigt så vi kom senare än planerat, och då hade dom redan käkat hälften. Ah, vi käkade upp lite pizzakanter och sen slängde vi oss upp på motorcyklarna (skräck!) och åkte tillbaka till Patong. Sarah och jag bokade våra Bangkokbiljetter och sen gick jag hem och packade. Stendöd, somnade direkt när jag var klar.

Så lämnade vi Patong, slängde oss på en mini-buss som körde oss till SiriThahani eller hurfan det stavas. Där skulle vi byta till en "V.I.P bus" som han så fint hade kallat det. I Sirat Thani (??) så bytte vi till en tuk-tuk som körde oss till nästa ställe med en CPHUND som ville bita mig, och där satt vi en halvtimme ungefär tills våran buss dök upp. Körde i fem timmar, sen var det rast, och sen fem timmar till, och så var vi framme i Bangkok!

Där hoppade vi in i en taxi med en kille som skulle köra oss till ett billigt ställe nära MBK, ah jo eller hur. 5000 baht! Idiot, sen testade vi en massa andra hotell innan vi fick honom att köra oss till det sunkigaste stället han visste om. Det var tydligen det hotellet som folk åker till för att ligga och sen åker därifrån. Super tyckte vi då det kostade 540 baht per natt haha.. Rummet var ändå ganska fint, så vi klagade inte.

Sov ett par timmar och sen blev det raka vägen till MBK! Massor av timmar på MBK där vi letade grejjer till bröder framför allt. Kalasrolig dag verkligen, vi var väl kvar på Mbk till sju kanske. Åtta lämnade vi hotellet och åkte till flygplatsen. Käkade, sa hejdå (efter att Sarah stått i en kö som var aslång till ett flyg till Korea hahaha, och när hon kom fram så pekade hon rakt över gången, och där var det ingen kö alls. Dit skulle hon! HAHAH ASKUL!).

Fick lite småproblem med immigration men det var väntat, fick böta 7000 baht innan jag knatade igenom passkontrollen och satte mig för att vänta på mitt flyg. Fick dubbla säten (!!!) så jag sov som en stock genom hela resan. Missade frukosten tillochmed. Sen kom helvetet. 15 timmar i Wien. När det ÄNTLIGEN var dags att gå på flyget så var det så inihelvete kallt att tröjan jag hade på mig stelnade. Knas knas. Sov hela den vägen också, praktiskt nog!

När vi gick av var min väska först på bandet, så jag sprang ner, smack smack, av med väskan, ställ den rätt, ut med handtaget. Fick kommentaren "Snabbt ska det gå!" från en tjej som stod brevid mig och jag bara skrattade och gick ut. Mahlin hämtade mig och körde hem mig (TACK för hjälpen tjejen!) och väl hemma var det jag som lagade svensk mat klockan halv två på natten.


söndagen tog jag en sväng runt Göteborg, minst sagt. Åkte ut till Emma Styrsö för att överasska henne (!!SURPRISE!!) men den enda surprisen jag fick var att den enda som var hemma var Pia, Emmas morsa. Wei. Så jag åkte tillbaka (efter att väntat i snorkyla i en timme). Då tog jag mig till Pappa istället, och där var det överasskning vill jag lova. Lillebror visste inte om att jag hade kommit hem! Så jag smög upp för att hälsa på honom men då var han inte där! Frågade pappa var han var och då ropade han på Jeppe, och Jeppe svara: AAaa? Och kom fram ur vardagsrummet och började stamma något som : Men , men , men va?!

Så käkade vi där, och sen kom Josephine och hämtade oss! Snabbsväng via Izabelle och hem igen.

Ja, och resten vet ni, sen fotade jag världens bästa Izabelle och det blev superbra,

Och fotade Alexander, vilket också blev helt kalas!SÅ , har har ni det, världens längsta inlägg hahaha.. ENJOY!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback