2907. I'd rather hate myself for failing than hate myself for never having tried. Nothing will fill me the way these passions do.
Hej bloggen!

Sitter här och diskuterar kommande avsnitt av Uppdrag Granskning. Ja, ja vad hade vi väntat oss. Pang bom så kommer någon och börjar hacka på våra chanser här i Norge. Det var ju som sagt inte direkt oväntat, någon skulle väl! Men det är fruktansvärt synd att det blev på detta sättet. 

Osloflytten är det bästa jag gjort. Vad man gör arbetslös i Sverige, framför allt Göteborg, när man kan åka hit och när man har alla chanser i världen att få ett jobb här, det är något jag inte förstår alls. Men nu ska det plötsligt klankas ner på detta. Dom tar någon randombrud som råkar ha ett överdrivet sunkigt jobb, som bananskalare (haha asvärt kneg ju..) och så ska det snackas om folk som "tränger ihop sig" i minilägenheter. OSV.

Det är inte riiiiktigt så jag, och garanterat ca 80 000 svenskar med mig, känner att Oslo fungerar. Här har vi möjligheter att få jobba med vad man vill, utan erfarenhet, kunna bygga upp ett sjukt starkt cv om man vill det. Man får löjligt bra pröjs jämfört med sverige. Som lägst, ja, lägst, har jag tjänat 125 nok i timmen = ca 138 svenska. Uppepå det skattar jag 36% eftersom jag är folkbokförd här, men då kan jag räkna med att få tillbaka 10% av allt jag skattat under tiden jag varit här. DESSUTOM finns det massa annat bra här! Jag kan ju säga såhär, jag hade inte fått tag i en sådan här lägenhet, med detta läget, nyrenoverad, ljus, enorm, i Göteborg. 
Ah det finns massa massa massa fördelar. Jag har en känsla av att detta kommer bli hur stort som helst, och då tänker jag bara börja varna.  Och tala tillrätta.Att åka till Norge och jobba är en EXTREMT BRA IDÉ. Även om man skalar banan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback