22 juli 2012
Det är ändå ganska sjukt. Vissa dagar fäster sig stenhårt i huvudet. Jag vet exakt vad jag gjorde för ett år sedan. Jag var hemma hos mamma i Göteborg. Satt och såg på tv, samtidigt på facebook, Alex skriver, berättar, världen rasar. Satt resten av dagen vid VG, aftonbladet, twitter. 

"IKKE RING FOLK PÅ UTØYA! De gjemmer seg for gjerningsmannen. Kopier statusen! (Ambulansen kommer ikke fram fordi det er fortsatt skjyting)"

Tog mig hem ganska snabbt efter denna dagen. 25e juli var vi på roscermonin på rådhusplatsen. Väldigt mycket intryck, från start till idag. 22 juli 2011
"Oslo exploderade precis." Bomber. Blod. Offer. Glas. Panik. Kaos. Skrik. Det blir bara värre. Sen kommer rapporter från Utøya, en man iklädd polisuniform skjuter hej vilt på ett politiskt ungdomsläger. Barn, tonåringar, flyr för sina liv ut i vattnet och drunkningsoffrerna är antagligen lika många som de som är skjutna. Att detta har hänt, det har fortfarande inte gått in i.

Det är som 11 september, man ser, man fasar, men man kopplar inte. Jag ser mitt gamla hem med krossade rutor, mina gator, jag känner igen folk på tvsändningar. Jag pratar med Nathalie och hon är skärrad till tusen, flyr från jobbet över gator överströdda med glas och bråte. Det låter i princip som att hon rapporterar från en östeuropeisk krigszon. Det har plötsligt blivit så personligt. Det är skrämmande, sjukt sjukt skrämmande, det äter upp mig.

Det är innanför våra dörrar nu. Det gör så ont. Så fruktansvärt ont att någon kan med, att någon gör såhär. Sticker en kniv rakt i Norges hjärta, snälla, fina Norge, som inte kan svära utan att man ler lite inombords, som inte vet att man säger "korv", som drar streck över Ö och som inte vet att man inte skriver dubbla K. Min vänliga stad som jag kallar hem är trasad i bitar. Hur ska vi klara av detta? Hur ska vi överleva?"

25 juli 2011
"Stämningen i Oslo idag när 200 000 människor samlats på Rådhusplatsen är inte sorgsen, det bara andas styrka och gemenskap. Jag är stolt över att bo i denna stad, med dessa människor. "

3260. Countdown!

3259. Levererat - Niclas & Jeanette

3258. Vecko-collage


Slängt ihop lite bilder snabbt i något program som hette CollageIt. Jävla värdelöst med stämplen bara, varför finns de inte Photoscape för mac fööör? :( 

Iaf, från vänster uppifrån -
Paket skickade till sig själv är awesome. 
Speciellt när de innehåller extremt efterlängtade tröjor!
Vart brand på jobbet också, förbannat lång tid tog det, och min pizza blev kall.. 
Vi var ute och käkade med Vanja i lördags, för att han skulle lämna oss länge.
Satsar hårt på brännan inför Tomorrowland.
Även fixat schampoo och grejjer för samma händelse.
Vart på AkerBrygge med mamma och Ingela, trevligt med besök!
Och lite Tomorrowlandhype. 
Så avslutar vi med en bakfull Vanja på pizzabuffé.

3257. Bloggdesign ... igen.Tröttnade på två sekunder på 'nya' bloggdesignen. Så jag skickade ut den och kastade ihop en ny! Får se om jag kanske styr upp någon härlig header efter Tomorrowland. Mhm, vi får se. Nu ska jag sova!


3256. Bröllopsbilder mellan två pärmar.Jeanette och Niclas bok har anlänt nu! Tjiho, ska få mer bilder ifrån den ikväll låter det som! Ska bli kul! :) 

Jag ligger i sängen och njuter av att det är söndag och tillåtet. Funderar starkt på hur jag ska lägga upp tomorrowland-boendet, tält, sovsäckar osv. Mhm, vi får se! Kanske lika gärna kan checka in en tom väska till London och sen fylla den med tält osv där? Nåja. Vi får se. 

3255. Million miles away
Walking at the speed of light. 
Phazing, a million miles away. 
We're not going home. 
We're phazing a million miles away.

3254. Rainbows and sunshine.

Helvetesblogg. Skrev världens inlägg och så bara raderade den allt.  
Blir ännu en sen natt. Massa funderingar, tankar, beslut? Överväger starkt att hoppa över detta med höstens planer. Jobba ett år till och sen spendera de studielånet i USA. Det jag sett av USA har jag älskat, och ska jag ändå ta så mycket studielån kan jag lika gärna spendera dem i värmen. Så det är första tanken. 

Andra tanken? Den kan jag kanske inte riktigt skriva här. Men det handlar om vänner. Icke-vänner. Pretend-friends. Fuck that shit. 

Det är ett par små korta dagar kvar tills jag och Ludde möts på centralen med väskor och allt för att ta oss till Gardemoen, sätta oss på ett flyg till London, möta Jens, Lucas, Madelene, Simon och Pär, bo på hotell en natt, käka engelsk frukost, sitta på ett tåg i tre timmar, byta land, checka in, få  ARMBAND med texten 'DREAMVILLE' på,  kramas med massa människor som vi inte känner men som ändå känns som riktigt goda vänner redan, slå upp ett tält, knäcka en öl, dra på solbrillorna och njuta av att det bara är ett par få timmar kvar tills Tomorrowland 2012 smäller av. Jag behöver detta, så sjukt mycket. Nu behöver jag det. 
3253. Bildredigering & Friends!
Denna vackra tjej och han lille krabaten i magen har varit prioritet idag. I Göteborg har det hållts babyshower och här i Oslo har det redigerats bilder.